fredag 30 april 2010

För mig är världen en boxningsring!!


Under en av mina första utflykter utomlands hade min vän Ingemar Berg och jag tagit en buss till Ravenna i Italien. Där mönstrade vi på en båt. Besättningen var en brokig samling. Bland annat fanns det två italienare ombord, en var boxare, en annan vanlig slagskämpe.
I Port Said hade jag landpermission. En natt när jag kom knallande ned till båten höll det två italienarna på att misshandla en liten mässkalle på hamnområdet. Det kunde jag inte tolerera. Jag klappa till den ene italienaren så han stod på öronen och blev liggande. Medan jag var sysselsatt med honom fick italienare nr 2 tag i en tom vinflaska. Den slog han i huvudet på mig bakifrån. Bom! Sa det bara. Jag blev rödögd och blodet rann förstås.
Italienaren blev rädd och sprang. Jag efter. Han kutade ombord och försvann ner i maskinrummet. Jag gick inte efter. Tänkte på alla skiftnycklar och andra tunga redskap som fanns där nere. I stället så gick jag och lade mig. Hela natten satt Ingemar och ojade sig.
- Du blöder…. Du blöder Bosse!
Visst blödde jag men jag mådde inte illa. Jag hade fått bevis för att jag tålde mycket. En av våra kamrater kom och talade om att italienaren gick omkring i matsalen med en stor förskärare och talade om för alla och en var att han skulle sprätta upp magen på mig. Jag steg då upp, tog ett bord, bröt av ena benet och gick ut i korridoren.
I en kvart letade jag efter italienaren. Som tur var hittade jag honom inte, för jag hade beslutat att fixa honom en gång för alla.
När jag med det blodiga bandaget om huvudet nästa dag kom ner i mässen satt italienaren där och hånflinade och stöddig. Jag brydde mig inte om honom. Då sa han:
- Ska du följa med ut på däck?
Samtidigt blixtrade något förbi mitt ansikte på bara ett par centimeters avstånd. Italienaren hade försökt hugga mig i nyllet med en gaffel.
Nu måste ju något göras. Jag fick in en perfekt vänster och där låg italienaren på durken med gaffeln i hand. Det var exakt samma vänster som jag fällde Fabio Bettino med i Kungliga hallen i Stockholm 1966. Min ”italienska” vänster! Med klockren träff.
Bosse Högberg 1968

6 kommentarer:

 1. Kommer ihåg när jag först hörde om att du skulle göra en boxningsfilm, vilket var kul!

  Sen såg man väg fram till filmen med träning och din utveckling när det gällde muskelbyggande och tänkte: - Wow den där killen är verkligen dedikerad, vilket engagemang han måste ha.

  För att sedan upptäcka att du går på ryssfemmor.

  Vilken jävla sopa du är och den absolut sämsta förebild man kan hitta. Du förtjänar ingen uppmärksamhet kring din träning. Finns ingen som helst svårighet att nå dit du har kommit med din träning när man tar ryssar.

  Okej om du hade tagit dina ryssar i tysthet, men nu förstorar du upp och visar hur grym du är på att bygga muskler och träna.

  Kommer aldrig se någon mer film med en jävla poser som dig.

  SvaraRadera
 2. Wow äntligen lite Svensk avundsjuka på bloggen påminner om när Bosse själv var i farten. Den här filmen måste an ju se!! Slår vad om att Fredrik kommer göra det med. Vad gör han annars här inne och skriver, han är intresserad som alla andra av projektet. Själv skulle jag vara beredd att käka skit för att få ett sådant bra resultat ni fått grabbar. Kör hårt och Fredrik öppna en piller burk och bli en man du med, du luktar lite mycket kärring just nu./Yngve Gamlin.
  PS Fredrik kommer svara innan kvällen för han är så nyfiken på filmen, sanna mina ord

  SvaraRadera
 3. Wow äntligen lite Svensk avundsjuka på bloggen påminner om när Bosse själv var i farten. Den här filmen måste an ju se!! Slår vad om att Fredrik kommer göra det med. Vad gör han annars här inne och skriver, han är intresserad som alla andra av projektet. Själv skulle jag vara beredd att käka skit för att få ett sådant bra resultat ni fått grabbar. Kör hårt och Fredrik öppna en piller burk och bli en man du med, du luktar lite mycket kärring just nu./Yngve Gamlin.
  PS Fredrik kommer svara innan kvällen för han är så nyfiken på filmen, sanna mina ord

  SvaraRadera
 4. Håller med Yngve ge Fredrik en tröja som snuttefilt/Laddgubben

  SvaraRadera
 5. Fan vad vältränad ni är var kan man få köpa ett träningsprogram?/Laila Bagge

  SvaraRadera
 6. Jag tycker Fredrik ska rövknullas med en slagborr./Gregor

  SvaraRadera