tisdag 8 september 2009

Det gäller att överleva


- Många har en känsla av att vi boxare är sönderslagna, lallande skummisar. Det verkar som om man börjar upptäcka att vi faktiskt kan vara trivsamma grabbar. Det är väsentligt för boxningen att den bilden helt och hållet motsvaras i verkligen, säger Bosse Högberg.

Visst trivs han i rollen som publikidol och visst retar det honom när folk säger att han är stöddig och han är något av en svensk Cassius Clay. Man rekommenderar mig att vara ödmjuk. Vem skall jag vara ödmjuk mot, frågar Bosse Högberg och fortsätter: skall jag vara ödmjuk mot mina motståndare i detta hårda yrke där det gäller att överleva? Knappast?

- Jag är endast ödmjuk mot mig själv. Jag är glad för de chanser i livet som boxningen gett mig och jag är glad för alla framgångar. Denna glädje kombinerar jag med min ödmjukhet i all ensamhet.

Ola Rapace och Jörgen Kruth sprang Coopertest Ola har nu ett testvärde på 60 i syreupptag och Jörgen har 58 (syrerikt blod per kilokroppsvikt och minut) bägge två har förbättrat tre enheter på fyra månader samtidigt som dom blivit snabbare och explosivare en svår kombination. Det blir tungt att gå in i ringen (eller på scen) mot dom nu!!

1 kommentar: