måndag 16 mars 2009

Tisdag 17/3 09 Ett tigerhjärta, två stenhårda nävar

Bosse Högberg - Christian Kok Nederländerna W 6 15-apr Stockholm 1962

April 1962 gjorde Bosse Högberg första matchen som proffs. Debuten vann Bosse mot Christian Kok.


Slutet av 1965

Med hjälp av ett tigerhjärta, två stenhårda nävar är nu Bosse Högberg framme och bankar på dörren till det verkligt stora galorna. Han är rankad som trea i Europa efter mästaren Giovanni Benvenuti ,Italien, och Spanjoren Louise Folledo. Fyran Jupp Elze har han redan omsorgsfullt slagit knock out på.
Bo Högberg hyser ingen överdriven sympati för sina motståndare. Det syns lång väg. Han ”flirtar” aldrig med dem, kostar inte på sig extra handskakningar utöver det rent formella. Inte heller kommer det något leende över det magra ansiktet vid utgången ur clincherna. Tvärtom – det ligger en iskall beslutsamhet i hela hans ringaktion. Publiken märker det – och ryser. Man vet att Bosse Högberg tar chansen att klippa till snart och hårt som möjligt। Och i allmänhet behöver man inte vänta särskilt länge… Han kommenterar själv: - Varför skulle jag krusa och spela teater? Vi är båda uppe för att vinna. Här är det inte tal om vänliga veckan. Här smäller det…
Ola Rapace körde passet högintensiv intervallträning i dag। Värmde först upp med 10 minuters lättare joggning. Sedan kör Ola absoluta maximum i 20 sekunder till 30, och vilar därefter i cirka 2 minuter. Sedan upprepar Ola tillvägagångssättet 20ggr.
Många undrar var juniorlandslags släggkastaren Christian Hansson Bergen har tagit vägen. Han har haft lite problem och på filmen här förklarar han varför han varit frånvarande från träningen.
Få se imorgon om han dyker upp igen।
Här är det inte tal om vänliga veckan.

10 kommentarer:

 1. Härliga svängningar det blir på bloggen. Först den hårdaste av dom hårda sedan skall man inte träna om man får en vaxpropp?

  SvaraRadera
 2. Alltså är: Bo Hogberg a tough motherfucker...

  SvaraRadera
 3. Detta med tuff gäller ju även den morgonpigge "Bosse gestaltaren" Ola Rapace... Maxträning i arla morgonstund de tufft!

  SvaraRadera
 4. synd på vax proppen annars har du nog stött 120 snart

  SvaraRadera
 5. Blir kul imorgon at de släggkastaren tillbaka/Laddgubben

  SvaraRadera
 6. Kan man köpa träningsprogrammet med vaxproppen

  SvaraRadera
 7. Grabben är i alla fall glad

  SvaraRadera
 8. Bosse är en hjälte att se upp till, släggkastarn med föresten

  SvaraRadera
 9. När blir det mer sparring från Mockfjärd?/slas

  SvaraRadera