tisdag 17 mars 2009

Onsdag 18/3 Bo Högberg Europa Mästare

Bosse Högberg - Bruno Visintin ITA TKO 6 01-jan Köpenhamn

Hårdare än Floyd, klokare än Ingo!
Tårar och jubel, tragedi och triumf!

Italienaren Bruno Visintin – världens förmodligen tyngste lätte mellanviktare – har förlorat sitt europamästerskap. Hans högra hand är obrukbar. Sekonderna har kastat in handduken. Med ansiktet förvridet av smärta sitter den detroniserade mästaren kvar på stolen medan den lagerkransade nya titel innehavaren hyllas. 27årige Bosse Högberg siktar på att bli världsmästare: - Visintin har blivit miljonär i Europa, det tänker jag också bli. Sen blir det fortsättning i Amerika!

Rond 1
Boxarna skjuter in sig. Högberg slår mot Visintins huvud. Visintin glider undan, elegant och lekande. Han låser fast Högbergs armar i närkamperna, vajar och duckar så retsamt att publiken skrattar. Högberg anfaller idogt, men många slag missar. Hans bästa en lång vänster mot kroppen.

Rond 2
Nu byter Högberg taktik, Istället för slagen mot ansiktet bombarderar han mellangärdet med krokslag.Visintin grimaserar av smärta – men hoppar plötsligt in en vänster av Floyds patent i Högbergs panna. Svensken svarar med en hård karamell på romarens näsa, som börjar blöda.

Rond 3
Visintin spexar igen för att förvirra Svensken. Han duckar nästan ålar ur fällorna och Högbergs dråpslag hamnar i luften och publiken skrattar. Men Högberg ilsknar till. Hela serier av slag pepprar som pistonger italienarens välgödda mage. Högberg har nu lärt sig parera Visintins knep. Han pressar italienaren mot repen. Visintin börjar blöda ur munnen. Man märker att italienaren undviker att slå med sin höger.

Rond 4
Visintin förvrider ansiktet i smärta medan han vilar sig i ring hörnan. Han pekar på högra näven. Det gör ont där. Han reser sig och slåss tappert vidare – men högern hängande sysslolös. Han försöker bygga upp ett försvar. Men Högberg fortsätter att pricka in krokslag mitt på italienaren, som fredar sej genom reträtter men r mycket illa ute. Så glider definitivt matchen över i Högbergs hårda händer.

Rond 5
Läkaren klättrar upp till Visintin som pustar i pausen. Han känner på högern, men kan inget göra. Visintin fortsätter att peta medvänstern och gardera med den trasiga högern mot svenskens våldsamma anfall. Högberg bombarderar outtröttligt sin motståndare, på jakt efter en öppning för knockout-slaget

Rond 6
Nu är Högberg så överlägsen att man anar knockouten. Den skadade högern gör det omöjligt för Visintin att boxas. I rondslutet går han gråtande av smärta till sin hörna. Bruno Visintin, är f.d. Europamästare i Boxning…

Jag knäckte näsan på`n och sedan gav jag honom tre slag i magen. En psykologisk grej!
Bo Högberg ny Europamästare!
Ola rapace Körde styrka idag
1. Ryck/knäböj 5x4
2. Knäböj/bak 8x5
3. Bänkpress 8x5
4. Hantelsväng 8x3
5. Chins 10x3
6. Latsdrag 12x4
7. Flys 8x4
Christian Hansson Bergen fick igång släggan i dag, till helgen blir det första utomhus passet. Få se hur långt det blir pers månne? Eller tog vaxproppen för hårt?

6 kommentarer:

 1. Bossse är champ och släggasvängen är bra för vaxproppar

  SvaraRadera
 2. bosse är hård me n det vete fan om inte slägg gubben är hårdare det är inte bara och snurra med en propp i örat

  SvaraRadera
 3. Jag träffade Bosse Högberg för första gången när han var över i England och sparrad i Henry Cooper's gym i London, efter att han hade blivit Svensk Mästare, '61. Han var en helt annan människa än den Svenska mediet gav han ut att vara, han var inte en gangster, skattesmittare, biltjuv, det var snarare 'den kvinnan', som han kallade henne efter att han hade insåg sanningen och skilde sig ifrån henne. Bosse höll tyst offentligt, han var sådan, problemen var hans privat sak, ingen annans, han höll familjen utanför också, efter att har bet om ursäkt för den uppståndelse dom utsatts för, och, i dom fallen det föreföll så, förklarade sanningen åt dom.

  Bosse blev snabbt välbekant och älskade av alla som träffade honom i London, han var en öppen, intelligent, väl beläst, talför person av en stor och genuine varm charm, som älskade att träffar nya människor. Han behärskade flera språk, hans Engelska var närmast perfect, han även drog till sig en London brytning. Han hade velat flyttar hela familjen till London, men hans mor, som var över på besök, vill helst bor kvar ibland sina vänner i Göteborg och Orust, och han insåg han skulle saknar hans son, Freddy, alltför mycket.

  Problemet var 'den Svenska Maffian', som tryckte på. Bosse hade mycket pengar dom vill kommer åt för att financera sina brott. Samma gällde Ingo, varför han flyttade utomlands. Maffian hotade Bosses familj och Bosse fick betalar maffian mutpengar för att skyddar dom. Det här är en del av varför Bosse höll tyst när mediet drog hans namn upp på framsidan, han många gånger helt enkelt inte kunde försvarar sig utan att kanske sätter familjen i fara.

  Bosse var en generous man, han hjälpte invånarna hemma i Möllesund med lån när detta var till hjälp, och var med och tränade ungdomen i sporthallen där. Han var också instruktör i fallskärmsjägarna i många år. Allt detta visst inte Svenska folket. För att det var 'hans business'.

  Bosse Högberg var en fin människa.

  SvaraRadera
 4. Bosse Högberg och jag är släkt, så jag blir glad när jag hör att folk gillar honom. Han var syssling till min Mormor.

  SvaraRadera
 5. Jag såg filmen om Bosse inatt och den var så bra. Låg i lumpen med hans kusin Roger från Mollösund och var hemma i hans hem där .Trevliga och generösa människor liksom jag nu förstår att Bosse också var.Jag måste också uttrycka min beundran för Liz som verkar ha mycket värme och humor och var så fin i filmen!

  SvaraRadera
 6. kusin till bosse, vi har samma mormor morfar,viktor angnes. vi har tränat boxning ihop, lärt mig mycket av honom , lättsam att vara ihop med, glad med mycket humor,inte rädd för själva fan själv,men väldigt rädd om sina nära och kära.toppen kille

  SvaraRadera