söndag 22 mars 2009

Måndag 23/3 09 Offensiv med förtvivlat mod

Bosse Högberg - Yolande Leveque FRA L 15 11-feb Stockholm

Med avslagen käke i 14 ronder


Det är den mest skoningslösa match som någonsin har utkämpats i en svensk ring! Med krossad käke får Bosse ta emot det ena dråpslaget efter det andra. Fyra gånger blir han ner slagen – men reser sig upp på slaka, darriga, tappra ben.

Två minuter in på första ronden blixtrar Högbergs höger, kort som
Ingos, Leveque i däck. Programenligt, tycker publiken och applåderar. Men fransmannen reser sig…

Nu fattas alltså slutexpeditionen – tror vi. Tror Högberg också. Men aj vad vi bedrar oss. Leveque vispar in en knallhöger som träffar Bosses kind. Och knäcker käkbenet.

I tredje ronden vet vi att detta är ett mördande allvar. Fransmannen har ett fruktansvärt knockoutslag. Och så smäller det! Bosse tungt i golvet. Försöker resa sig…vacklar.

Folk tror inte sina ögon när Högberg går upp igen. Benen bågnar under hans bedövade kropp. Leveque öser in skurar av slag. Högberg är försvarslös. Domaren ger honom fullt riktigt en stående räkning.

Åttonde ronden, pang igen. Boxarna står öppna och fintar mot varandra. Leveque är snabbast. Hård höger mot käken. Högberg dunsar som en säck i golvet men räddas från knock av gonggongen.

Det som nu sker är det mest skoningslösa boxning som setts i en svensk ring. Den halvt försvarslöse Högberg får massor av stryk. Hans ögon muras igen och hans kinder svullnar.

Så sker det fantastiska: den sönderslagne Högberg börjar komma igen. I elfte ronden går han till offensiv med förtvivlat mod. Han får in några hårda träffar, men glömmer att gardera sej.

sista ronden är han nästan utom sig av smärta. Han försöker desperat gå på knockout, men möts av fransmannens stoppstöt och går för fjärde gången under matchen i däck. Europamästaren är besegrad.

Slutet: Leveque har kastat sin sorgsna mask och jubelsteppar i ringen. Två steg till väster: Den dystra svenska epilogen.

Bosse med avslagen käke och Liz i bil på väg till Karolinska.

Edwin Ahlqvist efter matchen – Matchen var den hårdaste av dom hårda jag sett i en ring. Men jag tror att Bosse kommer tillbaka. Han är sån. Han kan bli en bättre boxare efter den här fruktansvärda läxan.
Ola Rapace körde
1. Ryck/knäböj 5x3
2. Knäböj/bak 5x5
3. Bänkpress 8x5
4. Hantelsväng 8x3
5. Skinkman 8x4
6. Latsdrag 12x5
7. Flyes 10x4

1 kommentar: