torsdag 15 januari 2009

Torsdag 15/1 09 Tidnings artikelIdag körde vi1.Ryck knäböj 5x5

2.Utfallsgång 10x5

3.Bålrullning/fällkniv 3x3

4.Pullover 12x5

5.Chins 12x4

6.Kubapress


Avslutnigsvis 4ronder sparring

Dagens tidningsartikel i DD.

Lite mesigt kanske men det får väl duga till att börja med


Mockfjärdsbo bakom filmidé
2009-01-15 05:50
Boxaren Bosse Högberg från Göteborg gjorde sig känd som en ursinnig fighter. Nu kan hans liv bli film med skådespelaren Ola Rapace i huvudrollen. Idén kommer ursprungligen från tyngdlyftaren och tränaren Stefan Reijer på Atletklubben i Mockfjärd.
Hemlighetsmakeriet är stort kring den nya filmen där skådespelaren Ola Rapace ska porträttera den kända svenska boxaren Bosse Högberg och hans dramatiska livsöde.
Idén till att göra en film om 60-talets kända fighter kommer från mockfjärdsbon Stefan Reijer. Till vardags arbetar den forna tyngdlyftaren Stefan Reijer som vaktmästare i Stockholm. Efter att ha läst boken Kontringen om just Bosse Högberg föddes idén av att göra en film om boxaren. Stefan Reijer har efter år av research samlat in ett stort, men ostrukturerat, material, om göteborgsfightern.
- Alla kommer att fängslas av Bosses karisma, menar Stefan Reijer som är intresserad av att skildra mindre välpolerade idrottsstjärnor och miljöer. Han vill försöka fånga tidsandan och lyfta fram Bosse Högberg som en person som alltid stod för vad han tyckte oavsett om det var bra eller dåligt.
Garagefilm
För drygt två år sedan kontaktade Stefan Reijer filmaren och producenten Malte Forsell på Garagefilm som tände på idén. Och förberedelserna till filmen tog fart.
- Jag vill att andra också skulle få ta dela av Bosse, säger Stefan Reijer. Redan i somras väckte skådespelaren Ola Rapace uppmärksamhet i media då han byggde upp musklerna och tränade intensivt på Atletklubben i Mockfjärd.
- Jag har hjälpt och tränat med Ola i två år inför rollen som Bosse Högberg, säger Stefan Reijer. Drömmen för Stefan Reijer, som själv saknar filmerfarenhet, är att filmen ska bli bättre än amerikanska filmer om boxare.
- På ett vis är vi redan bättre. Såvitt jag vet är det ingen som har tränat boxning i över två år som skådespelaren Ola Rapace gjort, säger Stefan Reijer.
Manusarbetet
Just nu pågår manusarbetet till den tänkta filmen. Och, ja, Stefan Reijer håller sitt vakande öga över manusarbetet där manusförfattaren forfarande är hemlig. Men känd, enligt Stefan Reijer.
- Jag sitter med och får komma med åsikter.
- Över två års researcharbete kommer inte rymmas i en spelfilm på drygt två timmar. Kanske skriver jag en bok om Bosse Högberg, säger en leende Stefan.
LISA LINDER LINDBERG

3 kommentarer:

  1. Bubben, för helvete! Du liknar Bosse mer än Ola...
    Kör hårt grabbar :)

    SvaraRadera
  2. den kommer att bli stor succe,kommer att bli en jävla bra film.så skulle bosse själv säga i en kommentar. jag känner bosse .vi har varit tillsammans sen vi var små,hoppas det bli av.mvh björn

    SvaraRadera