tisdag 5 maj 2009

Tisdag 5/5 09 Kan vända en match som ser ut som förlust

Bosse högberg - Toon Schuurmans Nederläderna TKO 3 11-sep 1962 GöteborgToon Schuurmans
Toon Schuurmans är en teknisk och rutinerad boxare, som varit med i gamet rätt länge. Toon gick en bit över hundra amatörmatcher och var under många år sitt lands mästare i weltervikt, i den klassen var han också Hollands pålitligaste landslagsman genom tiderna, med femton landskampssegrar mot utlänningar.
Den enda som kan konkurrera med kvällens gäst som Hollands matchvinnare i internationella amatörmatcher är möjligen Bob van Klaveron, olympisk medaljör i boxning och på sin tid ett stort namn i Amerikas proringar. Schuurmans rutin och mångåriga amatörskolning, kommer att bli svårt för Bo Högberg att bemästra.
Som professionell har Schuurmans haft ansenliga framgångar. Den utomordentligt hårde tysken Greard Moll, behandlades närmast som en boxboll, när Schuurmans mötte honom.
Portugisen Da Silva, ett av de populära namnen i Syd-Europas arenor, blev likaledes utoxad efter alla regler, när han mötte holländaren.
Chris Christensen från Danmark ansågs i förväg som 100% säker vinnare, då han matchades mot Schuurmans. Slutet blev istället att dansken Chris fick vara hjärtligt nöjd med att matchen dömdes oavgjord.
Harko Kokmayer, som förra året var uppe i EM-final mot Cowboy John McCormack, där Kokmeyer förlorade på poäng efter femton ronder fick 1960 sträcka vapen för Schuurmans i sjunde ronden ena gången dom möttes det året. Revanschmatchen mellan dem slutade oavgjort.
Tiger Sno, Gerd Muller, Claude Perard, El Djour, Jean Hoefler etc, är kända boxare i mellan- och sydeuropa, som fått stryka flagg för Toon Schuurmans i matcher, som publiken gillat högt och rent.
I det privata arbetar Schuurmans i bilbranschen. Boxpengarna har holländaren använt att köpa sig en villa till familjen i en av Amsterdams förorter.
Om inte alla tecken slår fel bör Schuurmans kunna bjuda Bo Högberg ett hårt motstånd – kanske för hårt.
Då Schuurmans kvalifikationer lades fram för Bosse med frågan om han redan nu ville möta en så rutinerad boxare, sa Högberg
- Ta hit honom!!


Knockoutsnärt i handskarna

Det är ett gammalt pålitigt boxningsordspråk som säger att hela världen älskar fighters. När Bosse Högberg för fjorton dagar sedan boxade i Eskilstuna blev det kärlek vid första ögonkastet. Han behövde endast visa sig under 2,45 minuter i smestan för att han skulle bli publikgunstling. Efter sina tidigare tre promatcher kunde han inte betraktas som huvudmatchboxare, men han stal kvällen.
Bosse har det mesta en proboxare skall ha, Han gillar att träda ut från omklädningsrummet fram till den strålkastarbelysta ringen. Han sitter med förväntningar i omklädningsrummet, tänker inte att det skall bli skönt när det är över. Han tänker endast på hur spännande det skall bli att stå öga mot öga med motståndaren och höra publikens förväntansfulla sorl.
Bo Högberg är således proboxare med varje fiber i sin kropp. Han är den kämpe av renaste vatten och det var en kall expedition han företog när han fäste sin senaste motståndare Reinwald på en våldsam serie som snabbt gjorde slut på tillställningen.
Det är således inte underligt om man har speciellt stora förväntningar på Bo Högbergs karriär och det är ingen överdrift att i honom se ett verkligt ämne till en man i europatoppen. Han tränar hårt – med undantag för Ingemar finns det knappast någon svensk boxare som kör så hårt som han.
Tidigare har han haft besvär med garden. När det blir hårda tag har han börjat friska, men den detaljen håller han på att arbeta bort. I Eskilstuna var han kall som en glasspinne. Lät den luriga motståndaren studsa och gick endast undan för att slå blixtsnabbt när chansen kom.
I kväll möter han en gedigen holländare som kan det mesta av gamet och får bereda sig på en hård match.
Men Bosse är beredd på alla svårigheter som kan uppstå i den fykantiga ringen och han har ett medel som räcker långt när det gäller att eliminera svårigheterna. Han har knockoutnyp i varje näve och kan vända en match som ser ut som förlust. Han vill inte förlora, han är i ringen för att slå sig mot toppen…

Bosse vann på teknisk knockout i tredje ronden

1 kommentar: