torsdag 4 november 2010

Taget från MMA nytt


Jörgen Kruth har en planerad MMA-match mot Bob Sapp på Rumble of the Kings den 27 november. En del rykten har dock gått om att Jörgen Kruth har drabbats av problem. Detta bekräftades idag till MMAnytt av galaproducenten Kasra Ashhami.

Kasra berättade till oss att Kruth drabbats av hjärtflimmer, och opererades förra veckan. Allt har gått bra, hans hjärta har stabiliserat sig och den kritiska perioden är över. Han kommer dock vara tvungen att gå på medicin under drygt en vecka till, och då är det vitalt att han inte får några typer av blåmärken, eller skador på något sätt. Efter det är det dock fritt fram att träna inför matchen som vanligt.
Kasra berättade även en annan väldigt intressant detalj av matchen. Den hela var från början planerad som en MMA-match, men på grund av nya regler i MMA-förbundet så innebär det att viktskillnaden är alldeles för stor. Kruth, som går in på drygt 93-95kilo, hade varit tvungen att väga åtminstone 105 kilo för att matchen ska kunna bli godkänd.
Det här gjorde det hela förstås omöjligt att det skulle bli en MMA-match, om nu inte Kruth började äta väldigt mycket mariekex. Men som tur är så har både Kruth och Sapp en gedigen kickboxningskarriär bakom sig, och matchen har nu ändrats till en kickboxningsmatch istället. Matchen kommer fortfarande att vara huvudeventet på Rumble of the Kings som går loss den 27 november på Hovet i Stockholm.
Read more: http://mmanytt.se/tag/bob-sapp/#ixzz14KTH5kXX

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar