onsdag 29 april 2009

Onsdag 29/4 09 En fullträff i alla skeden

Ola Rapace är bortrest några dagar han kör löpning kl 06.00 varje morgon och styrketräning med kroppen som motstånd på eftermiddagen igen semester utan fys. Sedan kör han skuggboxning var han än är i köket eller vardagsrummet det spelar för honom ingen roll.

Bosse Högberg - Sugar Boy Nando ARUBA W 10 11-dec 1964 Göteborg




Klicka på texten så får ni den större



Klicka på texten så får ni den större

Det blev poäng vinst för Bosse Högberg efter tio ronder

lördag 25 april 2009

Söndag 26/4 09 Jag kunde ha dödat honom!

Bosse Högberg - Arthur Zemla AUSTRIA TKO 4 03-feb Göteborg 1967

Bosse innan matchen ”Jag skall slå killen i bitar”. Bosse menar att i ringen måste man vara elak. Där ges igen pardon.


Efter Bosse Högbergs tuffa comeback i ringen mot Österikaren Zemla spreds ett oroande ryckte: Bosse är märkt! Inte så att han darrar på händerna eller sluddrar. Men hans näsa är sned, han har ett otäkt jack under höger öga och hans vänstra ögonlock hänger. – Snack, säger bosse mitt ansikte har fått personlighet.


Bosse Högberg slog sönder käken på Arthur Zemla på tre ställen i sin comeback. Han slog en lång vänster, Zemla svarade med en höger, Bosse duckade och nitade in en kort, snärtig höger, som fick det att låta som när en trädgren knäcks.


Här slås Zemlas käke av på tre ställen. Zemla var försvarslös och matchen bröts

Högberg slog aldrig ned Zemla trots att han knäckte käken på honom. Österrikaren halkade och föll. Högberg skrattade åt att Aftonbladet, som fick det till ”Zemla kastades som en vante i ringen” och ”grimaserade av smärta”. – Jag såg direkt att käken var bruten, säger Bosse, hade inte en tanke på att slå ett slag till. Då hade han dött.

Domaren uppfattade relativt sent hur illa skadad Zemla var – Det var ju jag som egentligen bröt matchen. Det var ett snärtigt slag inte speciellt tungt, säger Bosse.


Bosse använde sig av sin nya stil mot Zemla. Det skall bli hans melodi i fortsättningen säger han själv. Han boxades kallt, avvaktande och kontraslog. Knocken var en kontring. – Jag skall inte förivra mig, tänkte jag, berättar Bosse. Ibland när jag kände att den där gamla strits lusten rann på mig och jag ville rusa på och kurras så fick jag hålla igen. Det måste nästan sett löjligt ut.

Ola Rapace vilar hela Söndagen

torsdag 23 april 2009

Torsdag 23/4 09 Ingen nitlott

Bosse Högberg - Gordon Lott USA W 10 13-aug Malmö 1967

Så här såg ett Matchprogram ut på den tiden det begav sig.





Den förre europamästaren Bosse Högberg är väl det här landets mest omdiskuterade boxare genom tiderna. Men vad man än tycker om Bo Högberg och hans tillsynes tilltrasslade affärer vid sidan av ringen så kan man aldrig komma ifrån att han är en pugilist som alltid gör sitt bästa och ofta mer än så! Man måste beundra Högberg för hans ambition, äregirighet och iskalla nerver. Att mitt uppe i den storm som för närvarande rasar kring sin person kunna förbereda sig inför en sådan viktig match som mot amerikanen Gordon Lott - åtta på WBA:s lista över världens främsta - är en prestation. Men det är väl så att Högberg använder sig av träningen och tävlingen för att - åtminstånne tillfälligt - komma ifrån sina personliga bekymmer.

Träningsrapporterna från Stockholm, där han haft Jackis Gilbert som sparringpartner, berättar om en ovanligt argsint Högberg i toppform och med endast en önskan, nämligen att så snabbt som möjligt "expediera" sin motståndare...
Hur det blir med den saken återstår att se - men ett nederlag skulle komma högst olämpligt för Europa tvåan eftersom publiken i så fall troligtvis kommer att svika honom i fortsättningen. En seger däremot skulle omgående föra upp honom på WBA-listan där som sagt Lott är åttonde och Bobby Cassidy tia. Det var mot denne Cassidy som Högberg boxades oavgjort mot i Johanneshovhallen.

Och i och med att Bosse Högberg skulle placeras på världslistan har han löfte från VM-utmanaren Freddy Little att denne i händelse av att han besegrar Ki Soo Kim i Soul skulle vara beredd att sätta sin titel på spel vid en match i Sverige! Detta är en målsättning för Högberg, men han har alltid siktat högt. Ibland har det burit - ibland har det brustit! Vi får se hur det går i kväll..

Absolut ingen "nitlott"
Det kan tyckas djärvt att ta hit en sådan meriterad boxare som den 26-årige Gordon Lott för matchen mot Bosse Högberg, ty om det verkligen är hårda bud i några amerikanska viktklasser så är det i welter och mellanviktsgänget. Här vimlar det av tuffa och rutinerade fighters och genom sin åttonde placering på WBA-listan i lätt mellanvikt kan man förutsätta att Gordon Lott också besitter en stor teknisk skicklighet.
Amerikanen som kommer från Savannah i Georiga och som företrädelsevis har boxat sina matcher i Miami beach inledde sin proffisionella ringkariär 1964 med tio vunna matcher där av åtta på knockout. 1965 fortsatte han sin segersvit med sex vinster därav två på KO och i fjol hann han med fyra segrar innan han efter således 20 matcher råkade ut för sitt livs första nederlag. Och det var en rätt underlig historia. Matchen mot Dick DiVeronica, som Lott tidigare hade besegrat på poäng., var kontrakterad med förbehållet att den inte fick dömas oavgjort. Efter tio ronder hade samtliga domare just oavgjort varför arrangörerna beordrade en extra rond och efter den fick DiVeronica två domarröster mot en för Lott. Den andra förlusten kom mot Bobby Cassidy - alltså Bosse Högbergs nästa motståndare - och även där var det frågan om " a split desicion", alltså oeniga domare. Tidigare i år har Lott vunnit två poängsegrar över Oscar Freeman och Roger Watkins. Sammanlagt omfattar rekord listan 32 macher, 30 segrar (14 på KO) och två poängförluster.
Dessa siffror bevisar att denne Gordon Lott minsann inte är någon "nitlott". Allt tyder på att Bo Högberg får en såväl teknisk, skicklig som slagstark opponent. Den knappe förlustmatchen mot Cassidy bör inte inge Högberg några säkra segerförhoppningar, ty som bekant var det med nöd och näppe som svensken fick oavgjort mot denne amerikan vid den senaste galan i Johanneshovshallen.

Bosse vann efter tio ronder

Ola Rapace vilade idag men Jörgen Kruth körde vidare mot Malmö Matchen han hade med sig Max Knutsson.

1. Komplexövningen 5x3
2. Ryck hög bock 5x3, 4x2, 2x3, 1x1
3. Vändning låg bock 3x2, 2x4, 3x1, 1x1
4. Knäböj med stopp 5x5
5. Stötdrag 5x5
6. Utfallsgång 10x4
7. Upphopp på plint 5x5

söndag 19 april 2009

Söndag 19/4 09 Desarmerat av sjukdom

Dagens Basic Boxing pass var något desarmerat av sjukdom (förkylning), som tur var kom det nya medlemmar. Det var några hockeyspelare som vill lära sig lite knep in vid sargkanten Marcus Persson, Viktor Enmalm och från tyngdlyftningen kom Marcus Bergström, dessa tre var nya för dagen. Dom nya adepterna hade inga tandskydd, men som tur är har vi ett låne tandskydd som fick gå runt på tre man, de nya var inte pjoskiga trots förkylnings tider.
Målarn fick ta tekniken från början igen pedagogiskt och grundligt. Paul Brecher och hans Hard Knocks program about boxing and martial arts kommer senare i natt att kommentera dagens boxning direkt från Canada.



Ola Rapace och körde passet högintensiv intervallträning i dag. Värmde först upp med 10 minuters lättare joggning. Sedan kör Ola absoluta maximum i 20 sekunder till 30 sekunder, och vilar därefter i cirka 2 minuter. Sedan upprepar Ola tillvägagångssättet 20ggr.

Kruth vann i Slovenien det tog bara en rond


Jörgen Kruth vann i mma debuten mot lettiske Arturas Liutika på teknisk knockout redan i rond 1. Svenska fans har väntat länge på att få se Kruth fightas inom MMA och nu är debuten avklarad. Det var igår kväll som Jörgen Kruth mötte Arturas Liutika i galan WFC 8 som gick av stapeln i Ljubljana, Slovenien.Jörgen inledde matchen starkt och dominerade i clinchen. Efter att ha tagit ned sin motståndare så inledde Kruth en stark ground and pound vilket ledde till vinst på teknisk knockout (TKO) i Rond 1.
Kruth är nu uppvärmd till den 22/5 Malmö

onsdag 15 april 2009

Torsdag 16/4 09 Det stora slaget på Johanneshov

Bosse Högberg - Sandro Mazzinghi ITA L TKO 14 11-nov 1966 Stockholm

Den match som alla kallar den hårdaste matchen i svensk boxningshistoria. En blodig match mellan två sluggers i tidningarna kallades den ”blodsfighten”. DN skrev helsidesreferaten av bataljen bak i tidningen och den obligatoriska avståndstagandet från proffsboxningen framme på ledarsidan.
Bosse ser spenslig ut mot Mazzinghi. Bosse får fram en snyting och Mazzinghi böjs nästan i rät vinkel av slaget. Publiken jublar.

Bosse får in en snyting till och Mazzinghi ser ut att tappa balansen, han tar några snabba steg i slagets riktning. Publiken vrålar av lycka. Va i helvitte, Bosse för matchen!
Ja, Bosse går hela tiden framåt och Sandro går baklänges. Bosse har Sandro mot repen och svenskens armar arbetar som pistonger. Men Sandro slingrar sig ur greppet och Bosses läppar öppnas till något som liknar en förvåning. En lömsk gosse den där Mazzinghi. Men så är det ju också Europamästaren i lättmellanvikt och före detta världsmästaren i juniormellanvikt en boxare av yppersta världsklass.

Nu svartnar allting för Bosses igenmurade ögon – benen viker sig. En minut in på den fjortonde ronden. Matchen har redan länge smakat blod. Garderingen har varit en bisak på båda hållen, men i en nästan monoton upprepning har Högberg pallat in ett slag och fått igen tre. Det håller inte i Längden. Nu kommer Mazzinghis tunga högerkrok farande och träffar den utpumpade Högbergs kind.

Sakta börjar de betongstarka benen vika sig på Bosse Högberg. Han tappar garden, överkroppen faller tungt framåt. Men den ohyggliga italienska slagmaskinen hinner daska in minst en vänster- och en högersnyting. Han bankar på in i det sista! Nu svartnar allting för Bosses ögon…
Musten är äntligen slagen ur kroppen på en stryktålige svensken. Domaren föser undan vilde Mazzinghi och börjar räkna. Men ännu finns det en gnista av ork i Högberg. Han börjar jobba sej upp, tar stöd av högern, häller på att tappa balansen…
Och kommer upp ofattbart på tio blankt. Domaren Harry Gibbs tittar honom i ögonen och Högberg mumlar ett allright. Uppsvälld, blodig och groggy går han ut i ringen för att möta sitt öde.
Under några hemska sekunder försöker Högberg fumligt värja sig för Mazzinghis rasande slag attacker. Sedan bryter Gibbs den grymma tillställningen, som han själv kallar lovley och terrific. Slutkalabaliken: Högberg forslas till sin hörna medan Mazzinghis storebror Giulo rusar in och tar en slänghambo med Sandro

Onsdag 15/4 09 Inför Kruths MMA Fight







Jörgen Kruth körde sista passet idag inför sin Första MMA fight i helgen. Vi körde med inriktning på explosivitet med lätta snabba ryck, frivändning och avslutningsvis korta knäböj i powerack. Vi la även till spänsthopp på plint. Jag kommer lägga resultatet av Jörgens fight på Lördag. Ola Rapace Vila idag

fredag 3 april 2009

Fredag 3/4 09 Känslan av att ens förmågor räcker till

Ola Rapace körde återhämtning efter en hård träningsvecka. Joggade långsamt en timme. Syftet med den lågintensiva träningen är förbättrad återhämtning och återgång till normal status efter hård träning . Den ökade cirkulationen vid lågintensiv träningen snabbar på återhämtningen. Samma sak gäller imorgon Lördag. Vi kommer nu att öka våran träningsdos beroende på vårat Flow, alltså känslan av att ens förmågor räcker till för att klara den utmaning man står inför. Koncentrationen intensifieras, medvetandeheten ökar och man känner tillfredsställelse inombords.

Söndagens Basic Boxing lär bli en höjdare Uppercut skall drillas, precis som på länken här nedan.
http://www.metacafe.com/watch/1744352/hard_knocks_episode_5_the_uppercut/

Vila är för dom som ansträngt sig, sova är för de döda