tisdag 31 mars 2009

Onsdagen 1/4 09 Känd på dom här breddgraderna

Bosse Högberg - Pierre Minier FRA TKO 9 15-jun 1966 Göteborg






Ola Rapace och Max Knutsson körde passet högintensiv intervallträning i dag। Värmde först upp med 10 minuters lättare joggning. Sedan kör Ola absoluta maximum i 20 sekunder till 30, och vilar därefter i cirka 2 minuter. Sedan upprepar Ola och Max tillvägagångssättet 20ggr.

måndag 23 mars 2009

Tisdagen 24/3 09 The Bohslan Bearsaerk

På tal om fightingface Mockfjärds AKs Krokigubbe Mats Reijer kom i mellan i en av fighterna i Söndags. Lägger här ut en bild som aptitretare innan jag lägger upp fighten som var i Söndags här på bloggen. Imorgon hoppas jag kunna återkomma med match bilder.

Bosse Högberg - Bruno Santini ITA TKO 4 19-aug Göteborg

Bosse Högberg var som en vildman – allt hat som lagrats inom honom fick utlopp!

Gonggongen har klämtat och Bosse Högberg går som en osäkrad bomb ut i ringen för att slå ut sig allt hat, all samlad psykisk press som hopat sej inom honom. I detta ögonblick är han fruktansvärd. Varje slag han driver in mot italienaren Santini är laddad av en ursinnig vildmannakraft!

Han går rätt på Bruno Santini, en i sammanhanget helt oskyldigt offer som för några tusenlappar ställt sig till förfogande till en vanlig boxningsmatch. De möts mitt i ringen. Bo Högbergs första rungande Vänsterkrok träffar den fyrkantige italienske kolossens någonstans i levertrakterna. Santini räddar sig överrumplad i clinch, hans armar klamrar sig kring bombkastarens midja. Men Högberg bara slungar honom ur famntaget så att han flyger som en hösäck mot ringrepet.


Högberg går på knock. I denna stund är han The Bohslan Bearsaerk. Raiden pågår en dryg minut. Bomberna utplånar sitt mål. Artillerist Högberg går i ställning för att bygga upp en mer metodisk attack. Det tar tre ronder till att fullborda den.


En minut in i fjärde ronden daskar Högberg in en höger mot Santinis ansikte. Italienaren flyger bakåt mot ring repen, stuttsar tillbaka och möts av en likadan brisad. Han reser sig man vill inte vara med om mera utan vinkar avvärjande mot domaren. Sekonderna förstår gesten och en handduk fladdrar in.

Ola Rapace Körde idag
1. Ryck/knäböj 5x3
2. Utfallsgång 10x5
3. Bålrullning/fällkniv 3x3
4. Pullover 10x5
5. Dips 12x4
6. Kuba press 8x3

Ola Rapace har vilodag imorgon

söndag 22 mars 2009

Måndag 23/3 09 Offensiv med förtvivlat mod

Bosse Högberg - Yolande Leveque FRA L 15 11-feb Stockholm

Med avslagen käke i 14 ronder


Det är den mest skoningslösa match som någonsin har utkämpats i en svensk ring! Med krossad käke får Bosse ta emot det ena dråpslaget efter det andra. Fyra gånger blir han ner slagen – men reser sig upp på slaka, darriga, tappra ben.

Två minuter in på första ronden blixtrar Högbergs höger, kort som
Ingos, Leveque i däck. Programenligt, tycker publiken och applåderar. Men fransmannen reser sig…

Nu fattas alltså slutexpeditionen – tror vi. Tror Högberg också. Men aj vad vi bedrar oss. Leveque vispar in en knallhöger som träffar Bosses kind. Och knäcker käkbenet.

I tredje ronden vet vi att detta är ett mördande allvar. Fransmannen har ett fruktansvärt knockoutslag. Och så smäller det! Bosse tungt i golvet. Försöker resa sig…vacklar.

Folk tror inte sina ögon när Högberg går upp igen. Benen bågnar under hans bedövade kropp. Leveque öser in skurar av slag. Högberg är försvarslös. Domaren ger honom fullt riktigt en stående räkning.

Åttonde ronden, pang igen. Boxarna står öppna och fintar mot varandra. Leveque är snabbast. Hård höger mot käken. Högberg dunsar som en säck i golvet men räddas från knock av gonggongen.

Det som nu sker är det mest skoningslösa boxning som setts i en svensk ring. Den halvt försvarslöse Högberg får massor av stryk. Hans ögon muras igen och hans kinder svullnar.

Så sker det fantastiska: den sönderslagne Högberg börjar komma igen. I elfte ronden går han till offensiv med förtvivlat mod. Han får in några hårda träffar, men glömmer att gardera sej.

sista ronden är han nästan utom sig av smärta. Han försöker desperat gå på knockout, men möts av fransmannens stoppstöt och går för fjärde gången under matchen i däck. Europamästaren är besegrad.

Slutet: Leveque har kastat sin sorgsna mask och jubelsteppar i ringen. Två steg till väster: Den dystra svenska epilogen.

Bosse med avslagen käke och Liz i bil på väg till Karolinska.

Edwin Ahlqvist efter matchen – Matchen var den hårdaste av dom hårda jag sett i en ring. Men jag tror att Bosse kommer tillbaka. Han är sån. Han kan bli en bättre boxare efter den här fruktansvärda läxan.
Ola Rapace körde
1. Ryck/knäböj 5x3
2. Knäböj/bak 5x5
3. Bänkpress 8x5
4. Hantelsväng 8x3
5. Skinkman 8x4
6. Latsdrag 12x5
7. Flyes 10x4

tisdag 17 mars 2009

Onsdag 18/3 Bo Högberg Europa Mästare

Bosse Högberg - Bruno Visintin ITA TKO 6 01-jan Köpenhamn

Hårdare än Floyd, klokare än Ingo!
Tårar och jubel, tragedi och triumf!

Italienaren Bruno Visintin – världens förmodligen tyngste lätte mellanviktare – har förlorat sitt europamästerskap. Hans högra hand är obrukbar. Sekonderna har kastat in handduken. Med ansiktet förvridet av smärta sitter den detroniserade mästaren kvar på stolen medan den lagerkransade nya titel innehavaren hyllas. 27årige Bosse Högberg siktar på att bli världsmästare: - Visintin har blivit miljonär i Europa, det tänker jag också bli. Sen blir det fortsättning i Amerika!

Rond 1
Boxarna skjuter in sig. Högberg slår mot Visintins huvud. Visintin glider undan, elegant och lekande. Han låser fast Högbergs armar i närkamperna, vajar och duckar så retsamt att publiken skrattar. Högberg anfaller idogt, men många slag missar. Hans bästa en lång vänster mot kroppen.

Rond 2
Nu byter Högberg taktik, Istället för slagen mot ansiktet bombarderar han mellangärdet med krokslag.Visintin grimaserar av smärta – men hoppar plötsligt in en vänster av Floyds patent i Högbergs panna. Svensken svarar med en hård karamell på romarens näsa, som börjar blöda.

Rond 3
Visintin spexar igen för att förvirra Svensken. Han duckar nästan ålar ur fällorna och Högbergs dråpslag hamnar i luften och publiken skrattar. Men Högberg ilsknar till. Hela serier av slag pepprar som pistonger italienarens välgödda mage. Högberg har nu lärt sig parera Visintins knep. Han pressar italienaren mot repen. Visintin börjar blöda ur munnen. Man märker att italienaren undviker att slå med sin höger.

Rond 4
Visintin förvrider ansiktet i smärta medan han vilar sig i ring hörnan. Han pekar på högra näven. Det gör ont där. Han reser sig och slåss tappert vidare – men högern hängande sysslolös. Han försöker bygga upp ett försvar. Men Högberg fortsätter att pricka in krokslag mitt på italienaren, som fredar sej genom reträtter men r mycket illa ute. Så glider definitivt matchen över i Högbergs hårda händer.

Rond 5
Läkaren klättrar upp till Visintin som pustar i pausen. Han känner på högern, men kan inget göra. Visintin fortsätter att peta medvänstern och gardera med den trasiga högern mot svenskens våldsamma anfall. Högberg bombarderar outtröttligt sin motståndare, på jakt efter en öppning för knockout-slaget

Rond 6
Nu är Högberg så överlägsen att man anar knockouten. Den skadade högern gör det omöjligt för Visintin att boxas. I rondslutet går han gråtande av smärta till sin hörna. Bruno Visintin, är f.d. Europamästare i Boxning…

Jag knäckte näsan på`n och sedan gav jag honom tre slag i magen. En psykologisk grej!
Bo Högberg ny Europamästare!
Ola rapace Körde styrka idag
1. Ryck/knäböj 5x4
2. Knäböj/bak 8x5
3. Bänkpress 8x5
4. Hantelsväng 8x3
5. Chins 10x3
6. Latsdrag 12x4
7. Flys 8x4
Christian Hansson Bergen fick igång släggan i dag, till helgen blir det första utomhus passet. Få se hur långt det blir pers månne? Eller tog vaxproppen för hårt?

måndag 16 mars 2009

Tisdag 17/3 09 Ett tigerhjärta, två stenhårda nävar

Bosse Högberg - Christian Kok Nederländerna W 6 15-apr Stockholm 1962

April 1962 gjorde Bosse Högberg första matchen som proffs. Debuten vann Bosse mot Christian Kok.


Slutet av 1965

Med hjälp av ett tigerhjärta, två stenhårda nävar är nu Bosse Högberg framme och bankar på dörren till det verkligt stora galorna. Han är rankad som trea i Europa efter mästaren Giovanni Benvenuti ,Italien, och Spanjoren Louise Folledo. Fyran Jupp Elze har han redan omsorgsfullt slagit knock out på.
Bo Högberg hyser ingen överdriven sympati för sina motståndare. Det syns lång väg. Han ”flirtar” aldrig med dem, kostar inte på sig extra handskakningar utöver det rent formella. Inte heller kommer det något leende över det magra ansiktet vid utgången ur clincherna. Tvärtom – det ligger en iskall beslutsamhet i hela hans ringaktion. Publiken märker det – och ryser. Man vet att Bosse Högberg tar chansen att klippa till snart och hårt som möjligt। Och i allmänhet behöver man inte vänta särskilt länge… Han kommenterar själv: - Varför skulle jag krusa och spela teater? Vi är båda uppe för att vinna. Här är det inte tal om vänliga veckan. Här smäller det…
Ola Rapace körde passet högintensiv intervallträning i dag। Värmde först upp med 10 minuters lättare joggning. Sedan kör Ola absoluta maximum i 20 sekunder till 30, och vilar därefter i cirka 2 minuter. Sedan upprepar Ola tillvägagångssättet 20ggr.
Många undrar var juniorlandslags släggkastaren Christian Hansson Bergen har tagit vägen. Han har haft lite problem och på filmen här förklarar han varför han varit frånvarande från träningen.
Få se imorgon om han dyker upp igen।
Här är det inte tal om vänliga veckan.

Måndag 16/3 09 En knock som gav eko.

Bosse Högberg - Fabio Bettini FRA KO 7 02-okt Stockholm 1965
Expressens Journalist skrev i sina ringsideblock från Kungliga Hallen i Lördags. En från andra ronden: ” Bettini är ju en bättre boxare!”.


En från fjärde: Vi snackar om Bosse Högberg och EM – är han en man för titelmatcher?”
Publiken – 4000 och nästan fullsatt en Lördagskväll! - började också fatta saker och ting och höll spänt andan: ”Det här kan gå åt helskotta för Bosse”.

Men en Match är lång, i det här fallet tio ronder.Redan i sjunde rullade den stilfulle Italenaren runt – mörbultad, utklassad, uträknad.

Nyhetsbyråerna knattrade ut resultatet över gamla och nya världen. Promotors och manager antecknade med intresse det svenska namnet Bo Högberg igen.
En trappa upp i Madison Square Garden noterade en gammal man resultatet: oraklet rankingkungen i The Ring Nat Fleischer. En knock som gav eko.

Fabio Bettini hade möt storheter som Benvenutti, Robin Carter, Suger Ray Robinsson. Den mest meriterande vinst hittills för Bo Högberg.

Ola Rapace körde idag
1. Ryck/knäböj 5x3
2. Knäböj power rack 5x5
3. Chins 10x3
4. Dips 12x4
5. Cubapress 6x5

Samt sparring i Stockholm AIFs lokaler

måndag 9 mars 2009

Tisdagen 10/3 09 Dynamitladdning i vardera näven


Bosse Högberg 1963
En sak är klar: När Bo Högberg går upp i ringen är det all anledning att vifta med den röd varningsflagga, ty han håller en dynamitladdning i vardera näven och är inte rädd att låta den explodera. Han är inte den som, väntar på en motståndare, ty han menar att när man ställs mellan repen i ”den fyrkantiga cirkeln” tillsammans med en motståndare, så bör det också hända någonting, och då är det säkrast att göra det själv.
När dom här raderna skrevs hade han gått åtta professionella matcher och vunnit dom alla, var av sex på knockout. Den på sitt vis värdefullaste segern anser han själv vara mot Tysken Jupp Else, Både Bosse och Jupp är coming man båda spåddes en lysande framtid. Med en Högersving i andra ronden sände Högberg Tysken i golvet för räknig till nio, och Tysken fick aldrig tillfälle att återhämta sig. Bo Högberg var över honom som en blixt, och sedan Tysken varit i golvet två gånger till, ingrep ringdomaren och stoppade matchen. Jupp Else dör tragist efter en fajt med Juan Carlos Duran 1968

Under sin amatörtid gick Bosse Högberg 75 matcher vilka han bara förlorade ett femtontal.


Ola Rapace körde idag

1. Komplexövningen 5x3
2. Utfallsgång 10x5
3. Bålrullning/fällkniv 3x3
4. Pullover 12x5
5. Dips 12x4
6. Kubapress 8x4
"Sluggern från Dalagatan" körde även sparring på AIF idag med.
De barmhärtigas och boxarnas motto: att ge är saligare än att ta.

måndag 2 mars 2009

Måndag 2/3 09 Bosse Högbergs Matchlista

Träningen idag med Ola Rapace bestod av

1. Ryck/knäböj 4x5
2. Knäböj/bak 6x5
3. Bänkpress 8x5
4. Hantelsväng 3x3
5. Chins 10x3
6. Latsdrag 12x4
7. Cobran 12x3
8. Brutalbänk 15x3






Bosse Högbergs Proffs matcher

1962
1. Bosse Högberg - Christian Kok Nederländerna W 6 15-apr Stockholm
2. Bosse Högberg - Gerard van Eyck Nederländerna TKO 6 17-jun Göteborg
3. Bosse Högberg - Ronald Reidewald Nederländerna KO 1 26-okt Eskilstuna
4. Bosse högberg - Toon Schuurmans Nederläderna TKO 3 11-sep Göteborg
5. Bosse Högberg - Horst Borozokowski FRG KO 2 28-dec Örebro

1963
6. Bosse Högberg - Mohamed Saheb SYRIA/FRG W 8 25-jan Linköping
7. Bosse Högberg - Jupp Elze FRG KO 2 03-feb Köpenhamn
8. Bosse Högberg - Heinz Freytag FRG TKO 3 22-feb Göteborg
9. Bosse Högberg - Tiger Henry Sno SURINAM KO 3 07-mar Linköping
10. Bosse Högberg - Billy De Priest USA KO 6 29-mar Köpenhamn
11. Bosse Högberg - Marcel Fabre FRA TKO 3 21-apr Stockholm
12. Bosse Högberg - Michel Diouf SENEGAL W 10 22-jun Leksand
13. Bosse Högberg - Harry Scott GB L KO 1 25-aug Karlstad
14. Bosse Högberg - Felix Santiago USA W 4/4 15-nov Madison Square Garden

1964
15. Bosse Högberg - Manfred Hass FRG W 8 06-jan Stockholm
16. Bosse Högberg - Erik Jorgensen DEN TKO 2 07-feb Köpenhamn
17. Bosse Högberg - Ali Amrane ALGERIA W 10 01-mar Sundsvall
18. Bosse Högberg - Emile Saerens BEL KO 7 13-mar Göteborg
19. Bosse Högberg - Billy Tarrant GB KO 4 12-apr Jönköping
20. Bosse Högberg - Manfred Hass FRG W 10 09-maj Stockholm
21. Bosse Högberg - Dennis Read GB KO 1 05-jul Stockholm
22. Bosse Högberg - Ernesto Musso RHODESIA uppvisning 25-sep Stockholm
23. Bosse Högberg - Heinz Meinhardt FRG TKO 8 09-okt Göteborg
24. Bosse Högberg - Ray Philippe LUX KO 9 13-nov Örebro
25. Bosse Högberg - Sugar Boy Nando ARUBA W 10 11-dec Göteborg

1965
26. Bosse Högberg - Johnny Cooke GB W 8 15-aug Göteborg
27. Bosse Högberg - Fabio Bettini FRA KO 8 02-okt Stockholm
28. Bosse Högberg - Dante Pelaez PERU TKO 8 10-dec Göteborg

1966
29. Bosse Högberg - Bruno Visintin ITA TKO 6 01-jan Köpenhamn Högberg europa mästare
30.
Bosse Högberg - Yolande Leveque FRA L 15 11-feb Stockholm Blir av med Titeln
31. Bosse Högberg - Pierre Minier FRA TKO 9 15-jun Göteborg
32. Bosse Högberg - Werner Mundt FRG KO 9 01-jul Stockholm
33. Bosse Högberg - Bruno Santinni ITA TKO 4 19-aug Göteborg
34. Bosse Högberg - Al Sharpe IRL W 10 25-sep Malmö
35. Bosse Högberg - Sandro Mazzinghi ITA L TKO 14 11-nov Stockholm

1967
36. Bosse Högberg - Arthur Zemla AUSTRIA TKO 4 03-feb Göteborg
37. Bosse Högberg - Gilberto Diaz PUERTO RICO KO 2 26-feb Malmö
38. Bosse Högberg - Manuel Gonzales USA KO 8 30-mar Göteborg
39. Bosse Högberg - Bobby Cassidy USA D 28-apr Stockholm
40. Bosse Högberg - Oscar Rolando Miranda ARG TKO 2 01-jun Köpenhamn
41. Bosse Högberg - Branco Mikek SWE 20-jun uppvisnings match
42.
Bosse Högberg - Gordon Lott USA W 10 13-aug Malmö

1968
43. Bosse Högberg - Harold Richardsson USA L 10 05-apr Göteborg

1973
44. Bosse Högberg - Jose Manuel Duran SPA L 8 01-aug Mallorca
45. Bosse Högberg - Jose Luis Pacheco SPA L TKO 3 09-sep Mallorca