tisdag 10 februari 2009

Onsdag 11/2 09 Musik videon Hårda papper

Ola Rapace vilar idag så vi kör en hyllning till Ingo istället

Hårda papper en hyllning till Ingemar ”Ingo” Johansson.

Artist Dogge Doggelito
Text Tommy Johansson
Textredigering Ola Rapace
Musik Christian “Cribe” Pencheff

Producent Tommy Johansson Slowhand Productions . För kontakt med Tommy Johansson maila tommytheactor@hotmail.com

En Knockout kväll

fredag 6 februari 2009

Fredag 6/2 09 Filmvisning

Ikväll är det filmvisning på matchen Bosse Högberg VS Sandro Mazzinghi från 1966. Den match som alla kallar den hårdaste matchen i svensk boxningshistoria. Vi kommer vara i Stockholm AIF lokaler och det kommer vara branch folk från svenskfilm och boxare från den tiden samt Liz Högberg och jag och Ola Rapace i serveringen. En blodig match mellan två sluggers i tidningarna kallades den ”blodsfighten”. DN skrev helsidesreferaten av bataljen bak i tidningen och den obligatoriska avståndstagandet från proffsboxningen framme på ledarsidan.


Bertil Knutsson Bosse Högbergs promotor i Mazzinghi fighten


Ronnie Branting AIFs alltiallo och speaker för kvällen


Jag och Bosse Högbergs fru Liz Högberg

Vi han även köra både ett lätt styrkepass och boxning före filmen

1. General press 12x5
2. Snoken 12x5
3. Hantelsväng 12x4
4. Triceps 12x5

En timme Boxningsträning

måndag 2 februari 2009

Måndag 2/2 09 Stockholm AIF


Ola Rapace körde idag ett rent boxarpass. Han har haft lite problem med handlen och därför kan han inte köra full sparring, så det blev mest skugg boxning och jogg.
Boxningen kör vi i Stockholm AIF lokaler där även Bosse Högberg körde under sin Stockholms period. I AIF lokaler kommer vi i slutet sällskap (Punch Pralinerna) även visa på Fredag för första gången sedan 1966 Bosse Högberg VS Sandro Mazzinghi ( den hårdaste boxningsmatch som gått på Svensk mark).

*Stockholms Arbetares Idrottsförening bildades 29 maj 1922 av en samling allmän-socialister under ledning av Evert Lejon. Den första träningslokalen låg i Weimarks institut på Regeringsgatan. Föreningen anslöt sig till boxningsförbundet och Riksidrottsförbundet (RF) 1925 och i slutet av tjugotalet flyttar klubben till de legendariska lokalerna på Inedalsgatan. Från Stockholms AIF:s bildande och fram till 1929 ansluter sig ytterligare knappt trettio arbetaridrottsföreningar runt om i landet till RF. Två år innan dess, 1927, har det bildats en samorganisation för arbetaridrottsföreningar anslutna till riksidrottsförbundet (AIS). I december 1929 begär dessa föreningar utträde ur RF och en konkurrerande organisation till RF, arbetarnas idrottsförbund (AIF), bildas 1930 efter mönster från några av våra nordiska grannländer, främst Finland, där arbetarnas idrottsrörelse (TUL) redan hade en lång tradition. Avsikten med det nya förbundet var att stärka arbetarrörelsen, ty idrotten ansågs vid denna tidpunkt vara alltför borgerligt dominerad. Då krävdes att man bröt totalt med den etablerade idrottsrörelsen. Man deltog sålunda inte på t. ex. SM utan höll egna AIF mästerskap. Stockholms AIF såväl som övriga föreningar koncentrerade sig på de stora folkidrotterna, främst fotboll, friidrott och kraftsporter som boxning, tyngdlyftning och brottning, men även orientering, skidåkning och gymnastik. I mitten av 30-talet minskade aktiviteterna i Arbetarnas idrottsförbund. Förbundet upplöses 1936 och föreningarna uppmanades att ändra namn till allmänna idrottsföreningen och söka inträde till Riksidrottsförbundet. Då detta skedde fanns 131 föreningar med ca. 8000 aktiva. Stockholms AIF gick dock mot strömmen och behöll sitt namn och återinträdde dessutom i svenska boxningsförbundet igen. I samband med en rad polisrazzior mot kommunister och Sveriges Kommunistiska Parti 1940 beslagtas AIF:s arkiv och kunskapen om en stor del av klubbens historia försvinner. Mitt under kriget flyttar klubben till sina nuvarande lokaler på S:t Eriksgatan 69 2 tr ner.
Tennis spelarna Kajsa och Theo körde första passet i tyngdlyftarskor. Klacken på skorna gör att det blir bättre vinklar, precis som att ha vikter under hälarna om man inte har tillgång till skor.